hrenfrdeitru
Hidro-Metal

Gdje kupiti najkvalitetnije zaštite pumpi od rada na suho u Zagrebu te vašem gradu ?
Za sva pitanja, informacije,savjete kontaktirajte  „HIDRO-METAL“ bez obveze kupnje!
Ukoliko se odlučite na kupnju našeg proizvoda , isti dostavljamo na Vašu adresu unutar Hrvatske.
 

Najčešće zaštite pumpi od rada na suho: 


1) Zaštita plovnom sklopkom (plovkom)

Primjer: Potopna pumpa

zastita_na_suho-pl_sklopka-potopna

Primjer: Vanjska pumpa

zastita_na_suho-pl_sklopka-vanjska

 

2) Zaštita sondama

Primjer: Potopna pumpa

zastita_na_suho-pl_sklopka-sonde 

Također sonde koristimo i za zaštitu vanjskih pumpi gdje je usko i gdje nema mjesta za slobodan hod plovka. Sigurnosni nivo isklopa se podesi neposredno iznad usisne košare.Za priključak sondi potreban je i nivo relej.

 

3) Zaštita odgovarajučim el. ormarima

zastita_na_suho_domino-m_plus

sp doc  Detaljni opis proizvoda može se vidjeti ovdje Podaci down button

 

Elektro-upravljački zaštitni ormar sa displejom za potpunu zaštitu jedne monofazne ili trofazne pumpe bilo dubinske, potopne ili vanjske pumpe. Isti posjeduje zaštitu od rada na suho bez ikakvih dodatnih uređaja kao što su (sonde, plovne sklopke,senzori…). Također posjeduje sve strujne i naponske zaštite.

 

4) Franklin DRP zaštita od rada na suho

zastita od rada na suho 

sp doc Detaljni opis proizvoda može se vidjeti ovdje Podaci down button

 

Što je DRP, uređaj za zaštitu od rada na suho?

DRP je inovativni elektronski uređaj koji garantira optimalnu zaštitu jednofazne bunarske ili bušotinske potopne pumpe od rada na suho. Istovremeno, DRP uređaj štiti motor od pregaranja u slučaju velikog broja pokretanja i zaustavljanja kada npr. nema zraka u ekspanzionim posudama ili kod oštečenja membrane kod membr. tlačnih posuda.

Integriran je u dovodni električni kabel motora, tako da ne zahtijeva dodatnu instalaciju. U slučaju nedostatka vode tj. kada je njen nivo ispod DRP-a, ovaj uređaj zaustavlja rad pumpe momentalno. Kada se nivo vode ponovo stabilizira i prijeđe preko uređaja, pumpa se automatski uključuje. Za razliku od drugih tradicionalnih riješenja, ovdje nisu potrebni dodatni senzori,sonde s kablovima ili kontrolni ormar. Uređaj se resetira veoma jednostavno – isključivanjem iz izvora napajanja električnom energijom. …

Uvijeti korištenja : Jednofazno napajanje (230V) , max. snaga pumpe = 1,1 kW , max. struja = 9 A ,max. temperatura vode = 30 st.C , max. dubina potapanja = 100 m  

 

5) Zaštita spec. tlačnom sklopkom (kod hidroforskih sistema)

zastita_na_suho-spec_tlak_sklop 

Spajanjem specijalne zaštitne sklopke LP3 u seriju sa glavnom tlačnom sklopkom uklopa i isklopa(PM/5) vrši se zaštita od nestanka vode kod hidroforskih sistema. Pumpa mora imati instaliranu usisnu košaru s nepovratnim ventilom. Da bi se pumpa ponovno pokrenula neophodno je pritisnuti taster za restart (crveni gumb).

 

zastita_na_suho-franklin_lp3

  

6) TERMO-45 >>> termostatska kontrolna zaštita pumpe od rada na suho te od rada sa zatvorenim ventilima

 

TERMO -45

sp doc Detaljni opis proizvoda

 

TERMO-45 je specijalno dizajniran te patentiran za vanjske električne horizontalne ili vertikalne pumpe u hidropak,hidrofor te ostalim sistemima.

TERMO-45 pumpni kontroler se sastoji od termičkog senzora koji kontrolira temperaturu tijela (kučišta) pumpe.Normalna radna temperatura je postavljena do 45 ° C, a temperatura koja prolazi tu vrijednost aktivira zaštitu te ju svijetlosno signalizira crvenom lampicom. Električni prekidni kontakt je 16 (4) A 250V a.c. koji se mora ponovno resetirati ručno nakon što je aktiviran.


Preporuča se ugradnja na sve pumpe a pogotovo na skuplje pumpe čiji 
popravci uzrokovani oštečenjima zbog pregrijavanja mogu dosezati i nekoliko desetaka puta više od samog zaštitnog TERMO-45 pumpnog uređaja.
Pregrijavanje dovodi do oštečenja kompletne hidraulike pumpe te na posljetku zaribavanja iste , čiji je ishod u večini slučajeva neisplativost popravka te otpis iste.
Uzroci koji dovode do pregrijavanja su :
- rad na suho
- dugotrajni rad sa zatvorenim ulaznim ili izlaznim ventilom
- rad bez cirkulacije vode kod nepravovremenog gašenja pumpe (npr. kvarovi tlačnih sklopki , usisnih košara , kod hidropak/hidrofor sistema...)

 

7) Pumpni indikator protoka

indikator protoka


- kontrola protoka za centrifugalne i cirkulacijske pumpe

- minimalni protok pumpe 20 l/min
- priključak 1"
- za cjevovode od 1" do 4"pe 20 l/min
- s vremenskim podešenjem kašnjenja od 0 - 10 sekundi
- tipka za test

sp doc Detaljni opis proizvoda

 

GSM PUMPE.HR KOMUNIKATOR ZA DALJINSKU SIGNALIZACIJU-UPRAVLJANJE-DOJAVU ALARMA

GSM

Posjete Sadržajima:
9936519

MC

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.